I give in

Jag har gett mig.
Kastat in handduken.
Erkänt mig besegrad.
Fallit för grupptrycket.

Och skaffat facebook.

Eat peanutbutter and get naked

Campeon har för tillfället finbesök i form av amerikanare som av någon mycket mystisk anledning läser svenska.
Hur som helst spenderade vi en mycket trevlig lunch med Adam och Ryan idag då vi planerade kvällens äventyr och käkade tårta som Caroline hade gjort. Först ska det bli kräftskiva på skolan för att visa våra svenska "traditioner", vi förklarade för dem att det egentligen handlar om att supa ner sig men det är bäst att de tar det lite lungt eftersom vi ska supa ner dem på stan när de är färdiga med kräftätandet.

"At home we like to eat peanutbutter and get naked.
Sometimes the peanutbutter is the best part"

Plikten kallar

Hur mycket jag än gillade Stockholm finns det fortfarande skolan att komma hem till, som håller kvar mig i sitt hjärngrepp ett par månader till. Så efter lite om och men idag lyckades jag och Lovisa med hjälp av diverse kartor och vägbeskrivningar och efter en hel del felkörningar komma fram till flygplatsen.

Jag bjuder på några bilder från vårat secondhand shoppande. Min rumpa i den blommiga byxdressen är inte nådig, men provrummen fyllda av vinylskivor var helt underbara precis som den andra blommiga grejen jag har på sista bilden som numera tillsammans med ett par avklippta jeansshorts från Levis ligger i tryggt förvar i min garderob!


Livet leker!

Har jag någonsin sagt något om att jag inte gillar Stockholm?
Vad det än var, så tar jag tillbaka det. För jag älskar Stockholm.

Under denna helgen har jag flängt runt som en liten vante, inte suttit stilla mer än för att dricka vin och prata med alla människor man träffat. Idag har jag och Lovisa shoppat second hand och under tiden går jag mest runt och stirrar. Folk har stil. Och inte bara markeskläder och backslick utan riktigt snygga stilar. Folk är helt enkelt skitsnygga och jag älskar det.

Just nu bor jag och Lovisa själva i världens villa på Djursholm, vi har nyss lagat mat tillsammas och har det allmänt bra.

Ni förstår väl att jag inte kommer hem imorgon? Aldrig. Jag stannar här, tack.

Live from huvestan!

Efter mycket om och med är jag nu i Stockholm! Det var mycket osäkert om planet skulle kunna lyfta i stormen igår och jag var mycket osäker på om jag skulle komma fram levande eller inte.

Väl på planet säger piloten att ett plan från Stockholm som nyss skulle landat på flygplatsen fick lov att vända och åka tillbaka eftersom vindarna var för kraftiga och de vågade inte landa. JEY! Vid den tidpunkten sitter jag mer en väl fastspänd i ett skakande plan och ser mig runt och tänker: Jaha, okej, detta är alltså folket jag ska dö med snart, trevligt.

Men som ni kanske märkt lever jag och bor just nu i en jätte villa mittemot Lidingö. So far har Stockholmarna levt upp till sitt rykte. Tunnelbanan kryllar av backslick och jag går runt med ett väldigt nöjt leende på mina läppar.

Snart ska vi bege oss mot stan och sedan vidare till kusinerna och om allt går som det ska träffar jag min kära halmstad men numera Stockholmsbo Lovisa imorgon.

Kort och gott trivs jag som fisken i vattnet här uppe och känner inte alls för att återvända till puttenutt Helsingborg eller puttenutt Glumslöv.

Stockholm!

Strax innan Filip hämtade mig för att vi skulle avnjuta lite italiensk pizza (Prego i Rydebäck, rekomenderas starkt!) berättade mamma att hon och pappa sticker till Stockholm över helgen.

För två veckor sedan var det pappa som huxflux stack till Indien men nu är det Stockholm som gäller så jag tänkte att varför tar jag inte mitt pick och pack och följer med?

Med ett religionsarbete som inte är färdigskrivet släpar jag med mig en bärbar mac som jag nyss lyckats ladda ner en testversion av Word på så jag kan skriva färdigt arbetet på planet.

Lite snabbt vardagsbyte är precis vad jag behöver,
så om jag lyckas glida på någons internetuppkoppling hörs vi snart igen!

In the summertime...

Jag känner för att hoppa från något högt och landa i något mjukt,
för att dansa naken på allmän plats
eller i takt med musiken på en konsert med Muse.
För att vakna på morgonen, dra på sig ett par jeansshorts och ett linne och ge sig ut.
För att ligga i grönt gräns och känna solens heta strålar eller dyka ner i havet.

Jag ser ut genom mitt runda fönster och ser en blåsande livlös gran, en grå himmel och regn. Regn!
För i helvete våren. En tidigare ankomst hade inte skadat.

Grattis på 19års dagen baby!

image88

Hard work work

Det var inte så många barn som ville komma & klippa och klistra med oss idag på jobbet. Trots att jag har lite personliga problem med att gilla de små liven i största allmänhet saknade jag faktiskt deras närvaro idag. Ibland känns det helt enkelt fint när någon knackar en på nerdelen av ryggen eftersom de inte når högre upp och räcker fram ett litet hjärta till en. "Present till daj" sa den lilla fickan i detta fallet och sprang iväg.

Puttinutt vad gulligt tänker jag, tackar så mycket, och slänger hjärtat i papperskorgen när de inte ser. Med liiite liite dåligt samvete tänker jag att jag inte kan samla på sådant och fortsätter klippa och klistra.

Så. I barnens frånvaro och i allt materials närvaro började jag klippa och klistra (det är sista gången jag skriver det nu) som aldrig förr och lyckades kläcka världens idé.

Så nu ska här designas i hemlighetens tecken.
Om jag blir rik på min idé eller inte lär ni märka snart ;)

Kära ni,

mitt, Louise och Adams projektarbete har gått lite si så där på senaste tiden. Vårat sponsorsökande har gått rätt så mycket åt helvete eftersom alla svar vi får lyder "Hej! Åh vad ni är duktiga blabla vi är verkligen imponerade blabla men kan tyvärr inte sponsra er...blabla"

MEN! Louise har äntligen fått napp på ett av hennes mail! Det är bussföretaget buss4you som blivit så pass imponerade av vårat projektarbete att de ger oss gratis bussresa till OCH från Stockholm.

Så med gratis resa, reportage av Landskronaposten och ett café som öppnas i skolan på tisdag för att håva in mer pengar, känner jag att det är dags att andas ut och säga pengar rullar in som de ska, de går bra nu.

Söndag

Filip tältar i soffan och jag är sugen på blåbärspaj med vaniljsås.
Allt är ditt fel Robin. Vi borde slå ihop våra utmärkta smaklökar och äta den där förbannande pajen någon gång eller vad säger du?

"Älskling?"
"Mmmm"
"Ska du tälta länge till?"
"Mmmm"

To lovers'n loners

Idag är det alla hjärtans dag och eftersom alla andra pratar om det tänker jag också göra det.

Som "upptagen" är detta en helvetes dag, anser jag. Folks pojkvänner och män springer iväg och lägger pengar på rosor för att visa sin uppskattning och flickvännen eller frun låtsas bli förvånade eftersom de inte alls hade väntat sig någon ros just denna dag. De som inte orkar lägga ut pengar skriver ihop ett happy valentine sms och skickar iväg till hela inkorgen. Inte det minsta personligt och ack, så tråkigt.

Alla singlar drabbas av pms och hatar plötsligt alla med ett förhållande! Usch och fy för kärlek! Det är bäst att vara singel! Nu jävlar allihopa, vi behöver inga pojkvänner/flickvänner! De sammlas i små trupper där de skålar för att de är singlar och hatar alla par, som en liten sekt ungefär.

Säg mig! Varför kan ni inte hata par den 13 februari och varför kan ni inte köpa rosor den 9 februari?

Jag och Filip har inte utbytt rosor. Vi har inte pussat på varandra mer än vanligt men ikväll! Ikväll ska vi samla ihop alla par vi känner, sitta i en ring som brinner, offra sniglar (Ja, sniglar) och skrika MOHAHAHA, alla singlar där ute! Ikväll har ni ingen att pussa på! Ingen älskar er era ensamma jävlar! Sedan ska vi jämföra vem som älskar vem mest, vem som har sex oftast och vem som fick finast ros. Också som en liten sekt ungefär.

(Jag hoppas ni inte blir eld och lågor nu,
lite kul måste man ju få ha)

Ett ovanligt möte

Jag styr mina steg bort från Kullagatan i ett väldigt tempo, endast klädd i strumpbyxor och tjocketröja. Såg mig själv, och framförallt min klänning i spegeln på H&M. Tänkte: va fan tänkte jag med när jag när drog denna klänning över huvudet imorse? Så jag tog av den och la den i väskan. Det har egentligen inte hit att göra det är bara en grej man kan göra som Björn Gustavsson säger.

Hur som helst, eftersom mina knän har bestämt sig för att göra oerhörda smärprotester så fort jag springer går jag så snabbt jag bara kan mot knutpunkten för att hinna med mitt tåg . Lyckas komma fram några sekunder innan dörrarna stängs, slänger mig andfådd ner i en stol och andas ut.

Mitt emot mig sitter en man i trettioårsåldern. Jag synar honom lite snabbt för att få en uppfattning om vem han är, tatuering på handleden, svartklädd, en chailatte i handen och en stor Walkman. Vem har fortfarande en Walkman? Tänker jag då jag ser honom peka på mina hörlurar. Jag tar ur dem ur öronen och han frågar vänligt om jag kan passa hans saker när han besöker "det hemliga rummet" Javisst! Säger jag och blir förvånad över att någon främmande person faktiskt litar på mig, nåja, så farlig ser jag kanske inte ut...

När han kommer tillbaka tar han upp ett plopp ur väskan, öppnar det, och bjuder på mig. Ja tack säger jag, ännu mer förvånad. Vem är denna människa? Han litar (Gud förbjude!) på människor och är dessutom inte snål!

Så vi sitter där och tuggar på våra plopp då "Nästa, Glumslöv" ropas ut i högtalarna och jag samlar ihop mina grejer. Då tittar han på mig igen, ler stort och säger "Du, ha ett bra liv".

Ett ovanligt möte med en ovanlig person. Van som man är vid att alla sätter sig på varsitt säte på bussen, inte säger ett ljud till varandra och absolut inte litar på någon går jag leende därifrån och tänker på hur lätt det är, att sprida lite glädje. Jag tänker på hur han endast har tagit del av 12 minuter i mitt liv men ändå lyckats lämna ett avtryck istället för att gå obemärkt förbi som alla andra människor man möter varje dag gör.


JAG KAN SJÄLV!

Varför gör man grupparbeten?
Det är en rysligt bra fråga tycker jag.

Den enda person som tänker som jag, arbetar som jag, har samma mål som jag, är just jag.

Så vad är poängen med att blanda in andra människor? Den enda gången jag kan tänka mig att ett grupparbete skulle bli bra är om jag skulle arbeta med folk som ligger på exakt samma nivå som mig själv eller högre. Någon på exakt samma nivå som mig finns inte och om jag skulle arbeta med någon på högre nivå måste ju de sänka sig för min skull, och det tycker de ju precis lika illa om som jag gör.

Saken jag vill komma fram till är att grupparbeten är en mycket dålig uppfinning som borde förintas. Alternativt att vi uppfinner några som är exakt som jag. (Och som dig, om du också känner igen dig)

Anita!

Jag sitter och sammanfattar buddismkapitlet i word och skriver om anattaläran (att man inte har någon själ) då ordet anatta anses vara felstavat. När jag ska avmarkera felstavningen undrar word om jag inte menade anita.

Justja, precis, det var ju Anita jag sökte, tack word!

Melodifestivalens höjdpunkt!

Jag slår vad om att 90% av alla tjejer i min ålder skulle kunna tänka sig att gifta sig med Björn Gustavsson.
Muskler, snygga kläder, pengar, ja, allt vad ni nu tror att vi imponeras av.
Stryk allt och sätt humor överst.




Det är bara lördag en gång i veckan!

Ikväll skulle jag och Sandy mysa, göra ingenting och bara ha det najs.
Ikväll hade jag och Sandy tänkt att vi inte skulle gå ut.
Vi hade framförallt inte tänkt dricka vin.

Nu? Vi dricker vin. Vi tänker gå ut. Natten är vår.

I get along, just singing my song
people tell me I'm wrong
fuck em

"Hehe, alltså. De där böckerna där alltså, det är inte som det ser ut!"

Kan ni gå rakryggade in på ett bibliotek, fråga efter böcker om Satanism, plocka på er ett par stycken, låna dem i kassan och sedan gå rakryggade därifrån?

Det kan inte jag.

När jag idag stod i kassan och bibliotikaren säger "Den onde, Mörkrets apostlar och Djävulens historia! Jaha! då har du din helg räddad ser jag" kan jag inte låta bli att stamma fram något i stil med att böckerna faktiskt är till en skolarbete och eeh hehe jag är ju faktiskt inte någon djävulsdyrkare, hehe.

Listigt!

Stöter till något som skrammlar till med min fot. Vad tusan är det nu då? tänker jag och böjer mig ner för att se in i hyllan. Och där står en skål med godis. Som jag har gömt. Eftersom jag någon gång i julas fick ångest över allt godis jag proppade i mig och gjorde därför en drastisk åtgärd och gömde det!

Ja... det lyckades i alla fall.

Männen i mitt liv!

I förste klass blev jag kär för första gången. Han var lång, brunhårig, brunögd och alla tjejers dröm. Vi kan kalla honom F. Vi inledde en liten romans som i stort sätt gick ut på att jag snodde min brors favorit leksaker och gav till honom och att vi gjorde långtradare (en puss som varar länge) i lekstugan på skolan.

När F bestämde sig för att vara ihop med 5 tjejer samtidigt, eftersom han faktiskt kunde, förde jag över min romans på hans bror, som var ett år äldre än mig. Vi kan kalla honom J. Han var också lång, brunögd och brunhårig och jag tvingade honom att vara ihop med min bästa vän samtidigt.

Min nästa kärlek varade från och till i många år. Ännu en lång, brunhårig och brunögd man. Han var min brors vän och tre år äldre än mig. När han följde med till vår sommarstuga en vecka sov jag bredvid honom på en luftmadrass och såg nästan honom naken. Han lovade mig att han skulle krama mig om jag lärde mig ett trick på en skateboard. Så jag åkte till Stadium, och köpte mig en skateboard. Jag övade dagarna långa med min dåvarande bästa vän men när hon ramlade och bröt benet la jag brädan på hyllan och likaså R, som vi kan kalla honom.

Därefter blev jag tjock och olycklig i ett par år och hade inte några större framgångar på kärleksfronten förrän jag började utforska herrarna i Glumslöv. Först ut var C, min första blonda kärlek. Med honom såg jag min första American Pie film och han gav mig också min första kyss och lärde mig allt om sex (Teoretiskt). Min kärlek till C var väldigt stark men tyvärr var hans kärlek till min bästa vän större!

 

Så jag föll för V. Jag var en tönt, han var en tönt. Tillsammans kollade vi på skräckfilmer och spelade tv-spel. Jag skrev oändliga texter om honom i min dagbok men vi hann inte utveckla vårat "förhållande" så mycket eftersom han tog sitt pick och pack och flyttade.

 

Jag började sexan och föll pladask för en viss italienare. Vi hade kuddkrig och vattenkrig tillsammans, egentligen bara som ursäkter för att vi skulle få råka ta lite på varandra. När vi var någon millimeter från att bli ett par dundrade alltihop samman och jag var alldeles förkrossad. Jag och mina dåvarande vänner sjöng ?All by my self? tillsammans samtidigt som vi dansade tryckare med varsin nallebjörn och hatade våra liv.

 

Men en vacker dag visade min vän Cajsa mig en lunarpresentation av en söt kille i Halmstad och ingen av oss visste hur radikalt mitt liv skulle förändras av att hon gjorde detta.

 

För att göra en lång historia kort kan man säga att vi fattade tyckte för varandra efter diverse gästboksinlägg och konversationer på msn. Jag lärde känna alla hans vänner och de lärde känna mina. När längtan blev för stor rymde jag och en vän till Halmstad. L som vi får kalla honom och jag var tillsammans i nio mycket märkliga månader, då jag dessutom samtidigt var intresserad och ganska flirtig med x antal andra killar i Halmstad. En av dem var jag snabb att lägga beslag på efter att jag dumpat L. Honom kan vi kalla M. Jag och M hade ett väldigt passionerat och öppet ?förhållande? som endast bestod av att vi delade på varandras kroppar så mycket vi orkade tills han sa att han inte ville ha ett långdistansförhållande och ?dumpade? mig.

 

Ungefär då trädde S in i bilden, ännu en Halmstadkille. Vi träffades på en fest där jag ljög om min ålder och på natten följde jag med honom hem med tanken att han glömmer mig imorgon. Men han gick och blev kär i mig och förvandlades snabbt till något jag skulle vilja kalla stalker. När jag gjorde slut på det vi aldrig haft såg han till att skicka iväg mail om vilken hemsk människa jag var till mina framtida fångster så att de blev livrädda och sprang iväg.

 

När jag prövat mina vingar i Halmstad ett tag dök det plötsligt upp någon på hemmaplan som egentligen funnits där hela tiden. Mannen med de runda Harry Potter glasögonen hade plötsligt blivit lång och snygg. Med gigantiska händer, lena och varma läppar och stora bruna ögon började Filip på mig på fall. Vi låste in oss på toaletter på diverse fester och hånglade men dagen efter låtsades vi som om inget hänt. När detta upprepats x antal gånger och vi började göra märkliga saker för att få vara ensamma med varandra kom han fram till att han faktiskt tyckte om mig. Jag var mycket osäker till en början men vipps! 3 år senare dunkar mitt hjärta fortfarande för samme långe, brunhårige och brunögde man.


Sjätte februari

De senaste fyra dagarna har jag mått lite smått illa till och från, fråga mig inte varför för jag har verkligen ingen aning. Och nu sitter jag här igen. Mår illa som tusan och måste ställa in kvällens planerande att se EVA på Tivoli eftersom jag inte är säker på om mitt maginnehåll kommer stanna i magen eller inte. Hoppas innerligt att ni går vidare så man får se er i finalen istället.

Så nu sitter jag och skriver en historia om männen i mitt liv och skrattar gott.
Kan publicera den här när jag är färdig så att ni kan få läsa om den masslukerska och hopplösa romantiker som jag varit.

Hyllningstal till ingen mindre än moi!

Sandy har så fint skrivit ett tal till mig. Det hela är väldigt rörande och eftersom jag är inne i någon skum känslomässig fas och suttit och gråtit till alla tal som hållits idag säger jag inte mer än så här då det kan orsaka en och en annan översvämning här på Campeon där jag befinner mig just nu.

Men Sandy, jag älskar dig! Och det vet du.

"När jag kom till Campeon Frigymnasium hade jag aldrig trott att skolan skulle komma att betyda så mycket för mig, heller inte personerna som vistas här varje dag... Nåja, nästan varje dag. Alla som sitter här inne är speciella på sitt vis men ändå finns det en som utmärker sig extra mycket. En ung, vacker kvinna som enligt mitt tycke får alltför lite uppmärksamhet.

Min egen syn på världen har förändrats avsevärt sedan jag lärde känna personen ifråga. Hon har genom dessa två år sagt mig så många kloka saker som jag faktiskt tagit till mig och för det kan jag aldrig vara nog tacksam. Att någon skulle lyckas inbilla mig att kärlek är något annan än kemiska reaktioner i hjärnan för att främja fortplantningen, ja det ska vara hon till att göra detta. Det är givetvis Isabelle jag talar om, fina Isabelle som alltid står rakryggad för vad hon tycker, tänker och säger. Här har vi en av de få som aldrig är rädd att yttra sin åsikt, något som är alltför ovanligt idag. Jag beundrar din förmåga att inte bry sig om sådant som de flesta andra idag gör. märkeskläder, lyx och flärd. Nej, Isabelle skulle aldrig låta sig imponeras av pengar eller celebriteter bara för att det är just det dem är.

Jag vet om att du är rädd för vad framtiden bär i sitt sköte, men jag skulle gissa på att du är en av de här inne som behöver oroa sig minst. Du har skinn på näsan och är så otroligt mycket bättre på många saker än vad du själv tror. Social kompetens kan man komma långt på och det har du massvis av. Den enda som någonsin hade kunnat vara till din nackdel i framtiden är din ärlighet - för ärlig, det är Isabelle så in i vassen och det är tyvärr inte lika många där utesom kan hantera ärlighet och konstruktiv kritik såsom du gör.

Du behöver aldrig tvivla på sig själv Isabelle, du är otroligt unik och om du bara ger dig fan på det ska du se att du kommer ta världen med fullkomlig storm, oavsett om du väljer att bli fotograf, copywrighter eller filmregissör. Världen är din och den väntar på dig".

Ärtan

Snäll som jag är har jag spenderat ett par timmar med Filip då jag förhört honom på naturkunskap (vi pluggade dock ca 30 minuter av de timmarna. Resten var pauser från pluggandet).

"Berätta om hypofysen"
"Det är den där ärtan va?"

Ungefär så bra har det gått!

Ofantligt många år

Filip & Jag har ännu en gång blivit omtalade på humorkommitténs blogg:

"dessutom firar Isabelle Liljeqvist och Filip Nilsson ofantligt många år tillsammans den 13/2."

Ofantligt många år tillsammans. Det stämmer ju rätt bra de. Det känns dock ungefär som en månad, inte tre år. När jag tänker på dessa tre år känner jag mig väldigt skeptisk. Det är för overkligt, 3 år? det är ju helt knäppt. Och väldigt olikt mig. Jag som tröttnar på folk så snabbt. Det finns helt enkelt ingen vettig förklaring till varför vi fungerar så bra ihop. Filip brukar skratta, skaka på huvudet och fråga "Vad är det du gör med mig egentligen?"

Jag vet inte. Men om vi hade fått reda på det hade vi kunnat ta patent på det och bli rika som fan!


Maybe we're rich, maybe we're not.

Filip vann kanske 500 kr.
Jag vann kanske 5 kr.

Men vi vet inte riktigt eftersom  inte riktigt förstår hur Keno fungerar.
Det är inte så lätt som man kan tro!

Personen som yttrade att man inte blir lyckligare av pengar, ljuger.

Jag har ett nytt mission att ta tag i. Innan var det börja träna, och det går ju finfint så nu är det dags att bli rik.
Efter att jag och Filip filosoferat lite i frågan "hur man blir rik snabbt" har vi kommit fram till att vi ska spela keno idag.

Lett o vinne? Javisst! det kör vi på!

Kan man se detta för många gånger?


Je voudrais faire du pipi!

Jag är i full fart med CV skrivande, ett engelskt och ett svenskt, för nu jäklar ska jag skaffa ett mer välbetalt jobb. Jag gillar speciellt delen där jag beskriver alla mina fantastiska språkkunskaper!

För ni visste väl att jag talar svenska, engelska, franska och spanska? Jag kan i alla fall säga vad jag heter, hur gammal jag är, var jag bor, räkna till tio, att jag föredrar att kissa och jag vet inte. (Det sista är ett väldigt användbart uttryck).

I juni vill jag sitta med blinbling kedjor runt halsen och en drink i handen och sjunga: "pengar rullar in som de ska, de går bra nu"

Inget hokuspokus

Det blev inget hokuspokusande idag, det är tydligen nästa lördag jag ska dit.
Just nu är jag så trött att jag känner för att rulla in mig i mitt stora täckte och sova lite. Men något i mitt samvete vill inte tillåta att jag går och lägger mig halv 5 en lördag.

Vad jag skulle kunna tänka mig är att öppna en vinflaska i goda vänners sällskap. Filosofera, dansa och äta något gott.
Känner någon mer för detta?

Next stop: Hokuspokustanten!

Att äta ca en liter marängsviss samtidigt som man spelar alfapet, är klart underskattat.
Att inte gå till Tivoli varenda eviga fredag, är klart underskattat.
Att gå till en hokuspokustant som ska spå min framtid eller vad det nu är de gör,
ska jag göra idag. Om det är överskattat eller inte får ni veta om några timmar...

RSS 2.0